Wartość odżywcza w 100 ml
Wartość energetyczna 192kJ/45kcal
Tłuszcz
0,24 g
w tym kwasy tł. nasycone
0,14 g
Białko
0,4 g
Węglowodany
10,18 g
w tym cukry
6,79 g
Sól
< 0,01 %
Jagoda kamczacka Składniki
Do głównych składników znajdujących się w jagodzie kamczackiej należą związki fenolowe takie, jak antocyjany, flawonoidy, proantocyjanidy i kwasy fenolowe. Związki te zmniejszają szkodliwy wpływ wolnych rodników tlenowych oraz mają wysokie właściwości przeciwutleniające.
- Związki fenolowe
- Witaminy C, A i witaminy z grupy B
- Składniki mineralne – żelazo, krzem, magnez, mangan, fosfor, potas
- Epikatechiny
- Kwasy organiczne
Informacje
Jagoda kamczacka to samo zdrowie
Technologia
Sok tłoczony ze świeżych owoców jagody kamczackiej
Technologia tłoczenia jagody kamczackiej jest ekologiczna, sok jest naturalnie wyciskany „na zimno” i dlatego tak niesamowicie smakuje. Owoce jagody kamczackiej, gdy osiągają dojrzałość, nabierają smaku i aromatu. Świeże jagody zaraz po zerwaniu trafiają do tłoczni, by sok był jak najwyższej jakości. Dzięki takiemu procesowi sok zachowuje pełny smak, zapach i barwę.