Sok z jagody kamczackiej

Sok 100%

Naturalny sok 100% tłoczony ze świeżych i dojrzałych owoców jagody kamczackiej o niesamowitym smaku i aromacie oraz intensywnej jagodowej barwie.

Wartość odżywcza w 100 ml

Wartość energetyczna 192kJ/45kcal

Tłuszcz

0,24 g

w tym kwasy tł. nasycone

0,14 g

Białko

0,4 g

Węglowodany

10,18 g

w tym cukry

6,79 g

Sól

< 0,01 %
Sok_z_Jagody_Kamczackiej_double

Jagoda kamczacka Składniki

Do głównych składników znajdujących się w jagodzie kamczackiej należą związki fenolowe takie, jak antocyjany, flawonoidy, proantocyjanidy i kwasy fenolowe. Związki te zmniejszają szkodliwy wpływ wolnych rodników tlenowych oraz mają wysokie właściwości przeciwutleniające.

  • Związki fenolowe
  • Witaminy C, A i witaminy z grupy B
  • Składniki mineralne – żelazo, krzem, magnez, mangan, fosfor, potas
  • Epikatechiny
  • Kwasy organiczne
Sok z jagody kamczackiej
Sok z jagody kamczackiej to naturalny sok 100%, który można wypić, dodać do wody, koktajlu owocowego lub ulubionego napoju
Niesamowity smak
Zdrowe składniki
Witaminy
100% naturalny
Informacje

Jagoda kamczacka to samo zdrowie

Jagoda kamczacka to roślina często uprawiana na wschodzie Europy oraz w Azji, głównie na obszarze Chin i Japonii. W Polsce pojawiła się niedawno ale szybko zyskała na popularności

Jagoda kamczacka nie bez powodu trafiła na listę "superfruits"! Ludność japońskiej wyspy Hokkaido (znana z długowieczności) nazywa jagodę kamczacką "jagodą długiego życia i dobrego wzroku".

Owoce jagody kamczackiej najlepiej smakują bezpośrednio zerwane z krzaczka lub wyciśnięte na sok. Jednak równie dobrze nadają się na różnego rodzaju przetwory.

Technologia

Sok tłoczony ze świeżych owoców jagody kamczackiej

Technologia tłoczenia jagody kamczackiej jest ekologiczna, sok jest naturalnie wyciskany „na zimno” i dlatego tak niesamowicie smakuje. Owoce jagody kamczackiej, gdy osiągają dojrzałość, nabierają smaku i aromatu. Świeże jagody zaraz po zerwaniu trafiają do tłoczni, by sok był jak najwyższej jakości. Dzięki takiemu procesowi sok zachowuje pełny smak, zapach i barwę.